fbpx
Terug naar blog

Daar is hij: de Facebook Dark Mode

Gepubliceerd op: 19/08/2020

Misschien heb je het zelf al gemerkt of misschien ook niet, maar Facebook begint stilaan met het uitrollen van de Dark Mode. Eerst waren Instagram en Messenger al aan de beurt, nu is het tijd voor Facebook zelf.

Bij Facebook merken we stilaan maar zeker de uitrol van de Facebook ‘Dark Mode’ voor iPhone en iPad. De donkere versie van de blauw-witte homepage. Sommige gebruikers merkten het de afgelopen tijd al op dat hun timeline plots donker was in de Facebook applicatie.

Maar de donkere modus is op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar. Facebook kwam met de melding: “Slechts een klein percentage van de wereldwijde gebruikers kan de functie momenteel uitproberen.” Ben jij daar een van? Het zou zomaar kunnen!

Rust voor de ogen

Maar waarom een Dark Mode? De donkere kleur geeft de ogen meer rust. Voornamelijk handig voor mensen die ’s avonds of ’s nachts op hun smartphone aan het scrollen zijn.

Facebook zelf koos voor grijswaarden met witte accenten voor logo’s en pictogrammen. Dat terwijl apps zoals Messenger en WhatsApp (ook eigendom van Facebook) dit niet doen.

Maar hoe activeer je nu zo’n Dark Mode? Ga in de Facebook app naar de 3 regels onderin en zoek naar ‘instellingen en privacy’. Niet overtuigd van de Dark Mode? Dan switch je makkelijk weer naar de klassieke lay-out.

foto: 9to5Mac