fbpx
Terug naar blog

Goodbye Internet Explorer, de liefde van elke leerkracht

Gepubliceerd op: 21/08/2020

Dé liefde van alle leerkrachten is binnenkort niet meer: Internet Explorer gaat zijn einde tegemoet. Dat maakte Microsoft bekend. De browser was ooit dé standaard browser, maar werd vervangen door Google Chrome, Safari en Firefox.

De twintigers onder ons herkennen het wel: je zit in de les, de leerkracht is bezig met een PowerPoint en wil een link openen. Plots slaat de hele computer tilt en kan alles heropgestart worden.

Juist ja, ze hielden zich zó graag vast aan hun vertrouwde Internet Explorer. Maar dat is binnenkort verleden tijd, want Microsoft trekt de stekker uit de ooit zo populaire browser.

Hello Google Chrome

In 1995 lanceerde Microsoft Internet Explorer, in 2003 maakte maar liefst 95% van de surfers gebruik van de browser. Maar amper 1 jaar nadien, in 2004, kwam Mozilla Firefox, in 2008 volgde Google Chrome en de populariteit van Internet Explorer kreeg een serieuze deuk.

De browser probeerde te innoveren, maar bleef gedateerd aanvoelen. In 2015 beslite Microsoft dan maar om de browser te vervangen door Microsoft Edge, maar een jaar nadien werd Google Chrome officieel de meest gebruikte browser.

Het onvermijdelijke kwam eraan en is nu bijna een feit: Internet Explorer sterft binnenkort een stille dood na 25 jaar dienst.

Microsoft Edge

Als vervanger voor Internet Explorer stelt Microsoft zoals verwacht Edge voor. De nieuwe browser die sinds kort op Chromium draait, de webengine die door Google is ontwikkeld. De vorige versie van Edge, die niet met Chromium werkt, houdt er ook mee op.

Microsoft stopte eerder al met Internet Explorer 8, 9 en 10 in 2016. Dat nu ook Internet Explorer 11 ten einde komt, is dus geen grote verrassing.

“Hoewel we weten dat deze verandering voor sommige klanten moeilijk zal zijn, geloven we dat klanten het meeste uit Microsoft 365 zullen halen als ze de nieuwe Microsoft Edge gebruiken. We zijn vastbesloten om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

“Wij geloven dat Microsoft 365-abonnees, zowel in de consumenten- als in de commerciële context, goed gediend zullen zijn met deze verandering door snellere en meer responsieve webtoegang tot grotere sets van functies in alledaagse toolsets zoals Outlook, Teams, SharePoint, en meer.”