fbpx
Terug naar blog

5 digitale tips in coronatijden

Gepubliceerd op: 27/03/2020

Ons motto #digitalevrijheid is nu meer dan ooit van toepassing. COVID-19 houdt iedereen stevig in zijn greep en zet alles in een lockdown, maar de digitale oplossingen loeren om de hoek. Wij zetten je alvast op weg met deze tips.

COVID-19… We zitten in een lockdown en iedereen blijft in z’n kot. We maken geen onnodige verplaatsingen meer, naar buiten gaan, doen we nog maar met z’n tweeën en ook het bedrijfsleven ligt op zijn kop.

Winkels en andere bedrijven sluiten noodgedwongen de deuren. Gevolg: financiële onzekerheid. Maar 1 ding is wél zeker: wie digitaal aanwezig is en de digitale opportuniteiten ten volle benut, is klaar voor de strijd met Corona!

Digitaal: toekomst én heden

Wie enkel offline leeft, beleeft momenteel écht een coronacrisis. Je verliest niet enkel contact met je vrienden en familie, maar ook het contact en de voeling met je (potentiële) klanten. Als bedrijf is het dan ook een no-go om je digitale opportuniteiten links te laten liggen.

Digitale vrijheid in tijden van Corona, dat is waar het om draait. Vrijheid om in contact te blijven met je klanten. Vrijheid om steeds bereikbaar te blijven. Vrijheid om je verkoop niet volledig lam te laten leggen. Vrijheid om te doen wat je wilt.

1. Vergader online

Elke dag zie je ze weer voorbij komen: de Instagram Stories van de mensen die hun meetings via video call houden. Onmisbaar de dag van vandaag. Op die manier blijft iedereen veilig thuis en kan je gezellig in je sweatpants de dag doorgaan zonder dat er iemand zelfs iets van merkt.

Ook je klanten stel je dit best voor. Laat geen enkele potentiële klant aan je voorbijgaan omdat je er niet kan langsgaan. Neen, kies voor video calls. En ja, dit kan volledig gratis. We geven je alvast enkele opties:

2. Creëer jouw digitale werkomgeving

Oké, de online video calls zijn achter de rug. Nu is het kwestie om alles zo goed mogelijk online te organiseren. Dit doe je best in je digitale workspace. Een plek waar je overzichtelijk alle communicatie naar je collega’s en zelfs je klanten kan beheren.

Je deelt er alle bestanden met iedereen: foto’s, video’s, tekstdocumenten, noem maar op. Je verdeelt er alle taken onder de collega’s en je kan zelfs je klanten erin betrekken zodat zij ook zicht hebben op de workflow van hun project. Enkele Fienix-suggesties:

3. E-commerce is belangrijker dan ooit

De winkels sluiten en in de supermarkten schuif je even lang aan dan dat je er binnen mag. E-commerce draait momenteel op volle toeren. Heb je nog geen webshop? Denk best 2 keer na en maak de juiste keuze. De opportuniteiten zijn immens.

Bepaalde sectoren kunnen deze tijden optimaal profiteren van hun online inkomsten. Denk maar aan technologieën die telewerken stimuleren. Of DIY-gereedschapsspullen, mensen hebben toch voldoende tijd om de klusser in zichzelf even naar boven te halen. Ook de game-industrie boomt momenteel zoals nooit tevoren.

Wil jij ook je online sales opdrijven? Kies dan voor een webshop of online advertising. Benieuwd naar hoe jouw webshop er kan uitzien? Neem dan een kijkje naar onze klant: Guts & Goats.

Ik wil een webshop!

4. Volg je leads online op

Heb je interessante leads, maar geraak je niet tot bij hen? Probeer het creatief aan te pakken! Kies voor video calls, de tools die je hiervoor kan gebruiken, somden we al voor je op aan het begin van deze blog. Maar hoe pak je het best aan?

Je kan er eventueel voor kiezen om online demonstraties te geven. Of als het binnen jouw mogelijkheden ligt, kan je zelfs van een virtual reality-techniek gebruikmaken. Hoe dan ook, laat je leads niet links liggen, maar houd jezelf relevant door ze geen seconde de kans te geven om een concurrent op te zoeken.

Je leads overzichtelijk opvolgen? Wij raden de volgende platformen aan:

5. Investeer in je digitale toekomst

In het geval dat het nog niet volledig was doorgedrongen: jouw digitale aanwezigheid moest niet vandaag, gisteren, vorig jaar, maar al veel langer op punt staan! Maar het is nog niet te laat. Investeer daarom nu in alle juiste kanalen. Van websites, webshops, social media – organisch tot advertising – tot grafisch design. Fienix biedt digitale vrijheid aan voor groot én klein.