fbpx
Terug naar blog

Te weinig story views op Instagram? Verhoog ze met deze tips

Gepubliceerd op: 31/08/2020

Zet je weleens een story op jouw Instagram-pagina? Maar krijg je niet het aantal views dat je wou? Probeer het eens met deze tips om je story-views wat op te krikken!

1. Analyseer

Meten is weten. Daar begint het allemaal mee. Weet je niet waarom je views op je verhalen zo laag zijn? Dan heb je al op voorhand verloren.

Gebruik je Instagram analytics om erachter te komen welke trends er achter jouw views zitten. Rangschik je verhalen op hoge en lage views om te zien wat het beste en slechtste presteert.

Houd zaken in het oog zoals welke soort story het was (lifestyle, product, UGC, repost, …), de copy die je gebruikte, welke dagen in de week, welk uur, …

Zie je een bepaalde trend in de posts die het goed doen? Zet daar dan extra op in en laat de posts die het minder goed doen wat vaker achterwege. Het zou al een eerste, goeie stap kunnen zijn.

Start alvast met een ideale IG-bio

2. Voeg relevante hashtags & locaties toe

Hashtags en locaties op Instagram zijn dé manieren om het bereik van je content te vergroten. Zowel op verhalen als op gewone posts.

Als mensen zoeken naar locaties, kunnen ze ook meteen door de verhalen scrollen die gekoppeld zijn aan die locatie.

Daarnaast kan je maar liefst 10 hashtags toevoegen aan je verhaal. Inclusief 1 aanklikbare hashtag-sticker. Zorg wel voor relevante hashtags. Hashtags tussen de 10k en 50k berichten is ideaal.

Welke hashtags gebruik ik best?

3. Post consequent

De meest schokkende tip is het niet, neen. Maar wel een enorm simpele: wees consequent in de verhalen die je post.

Hoe consequenter, hoe groter de kans dat je je publiek bereikt als ze door hun verhalen zitten te tikken.

Het zorgt voor een sneeuwbaleffect, waardoor je (net als bij elk nieuw verhaal) naar de top van de feeds van je volgers wordt gehaald.

Content-tips voor jouw social media

4. Gebruik stickers voor engagement

Stickers zijn een ideale manier om de engagement van je doelgroep aan te wakkeren. Dat zorgt voor meer betrokkenheid en je raadt het al: meer views.

De beste stickers voor meer engagement zijn de poll, de emoji-schuifregelaar en de vraagstickers.

Verhoog je IG-volgers

5. Cross-promotie

En natuurlijk kan je je normale posts gebruiken om je verhalen een boost te geven.

Een simpele manier om je volgers van een gewone post op je feed naar je verhalen te leiden, is door een call to action toe te voegen aan de copy van de post. “Stem nu op onze poll in ons verhaal”, zo simpel kan het zijn!

5 handige apps om jouw IG te boosten